понеділок, 30 березня 2020 р.

Завдання з інформатики 9 клас за 31.03.2020

9 клас інформатика- ІІ група  (1 урок)
Тема: Поняття мови розмітки гіпертексту.

Завдання.
1. Опрацювати лекцію. 
Гіпертекст — це текст для перегляду на комп'ютері, який містить зв'язки з іншими документами («гіперзв'язки» чи «гіперпосилання»). Читач має змогу перейти до пов'язаних документів безпосередньо з вихідного (первинного) тексту, активувавши посилання.
HTML (англ. HyperText Markup Language — Мова розмітки гіпертекстових документів) — основана на SGML текстова мова розмітки, призначена для маркування документів, що містять текст, зображення, гіперпосилання, тощо. HTML-документи лежать в основі Веб, і відображаються із допомогою веб-браузерів. Разом із видимою інформацією, HTML-документи містять додаткові метадані, такі як, наприклад, мова тексту, автор документа, стислий підсумок. Мова розмітки розроблялась консорціумом W3C, остання версія — 4.01, очікується, що HTML буде замінена розширюваною мовою розмітки гіпертексту (XHTML).
Дані у форматі HTML нагадують звичайні текстові файли за винятком того, що деякі символи в них (так звані теги (tag)) інтерпретуються як розмітка.Тег – інструкція браузеру, яка вказує спосіб відображення тексту. Розмітка надає документу деяку, визначену тегами, структуру: параграфи, розділи, абзаци, списки, малюнки, таблиці, колонтитули, індекси, зміст тощо. Всередині кожного блоку можна змінювати шрифт, розмір символів, колір тексту, виділяти текст курсивом та/або робити його напівжирним. Головною особливістю HTML є спроможність використовувати гіперзв'язки (links), завдяки яким можливі посилання та переходи з поточної веб-сторінки на інші документи, як локальні (документи поточного сервера), так і такі, що знаходяться на серверах в найвіддаленіших регіонах земної кулі. Мова HTML, також дозволяє вставляти в документи зображення, звук, відео та ін. Перегляд HTML-документу здійснюється за допомогою веб-оглядача (таких програм як Internet Explorer, Netscape та ін.).
Первинна мова розмітки HTML розроблялася у стандарті SGML, але зараз все частіше можна бачити використання XHTML, в основному подібної до звичайного HTML за вийнятком деяких синтаксичних відмінностей, введених стандартом XML.
2. Записати в зошит інформацію виділену червоним кольором. 
3. Дати письмово відповідь на питання:
1..Для чого була розроблена мова HTML?
2..Що таке тег?
3.Які існують типи тегів?
Виконане домашнє завдання чекаю на Вайбер або електронну адресу.

Немає коментарів:

Дописати коментар