середа, 18 березня 2020 р.

Завдання з інформатики для 9 класу за 19.03.2020

Тема: Етапи створення веб - сайтів. Конструювання сайтів.
 Завдання :
1. Читати міні - лекцію.
2. Записати всі визначення помаранчевого кольору
Сукупність веб-сторінок певної тематики із системою навігації, що дає можливість переміщуватись між ними за допомогою гіперпосилань, збережених на одному сервері, утворює сайт, або веб-сайт.

Розглядають внутрішню та зовнішню структуру сайта.
Розрізняють лінійнуієрархічну та довільну, які відносять до внутрішньої  структури сайту. Лінійну (послідовну) структуру веб-сайта доцільно використовувати в разі послідовного надання відомостей, наприклад про товари та послуги або матеріали навчального посібника.
При ієрархічній, або деревоподібній, структурі створюється одна головна сторінка, яка не має попередніх, решта сторінок має лише одну попередню сторінку.
При довільній структурі кожна сторінка може містити посилання на довільну кількість сторінок сайта. Така структура найкраще підходить для сайтів, що містять різні за тематикою матеріали: каталогів, зібрань статей з різних тем або добірок посилань. 
На практиці майже завжди використовується поєднання деревоподібної та послідовної структур, тобто гібридна структура.
Інколи розглядають мережеву структуру, що базується на побудові системи такої навігації сайта, коли між вертикальними й горизонтальним елементами (сторінками) є взаємний зв’язок і можливість швидкого переходу з однієї сторінки на іншу без додаткової необхідності відвідування проміжних сторінок.
Зовнішня структура визначає спосіб розміщення відомостей на сторінці при виборі кожного пункту меню.
Навігація по сайту має бути простою та зрозумілою: користувач у будь-який час повинен знати відповіді на такі питання: Де він перебуває? Куди можна піти? Як туди дістатися? Як повернутися назад?
При створенні сайте слід дотримуватися правила трьох кліків: до будь-якої сторінки сайта користувач має дістатися не більш ніж за три переходи.
Головна сторінка сайта має задовольняти правилу «3 по 3», тобто три абзаци по три речення про тематику та зміст, авторів і призначення сайта. Крім того, вона має відповідати таким вимогам:
  • відображати тематику сайта;
  • бути цікавою;
  • містити інструмент реалізації пошуку по сайту;
  • містити розділ з актуальними даними, що постійно оновлюються;
  • містити відомості про спосіб зворотного зв’язку.

Веб-сторінка –  це документ або інформаційний ресурс, доступ до якого здійснюється за допомогою браузера.
Інформаційний вміст веб-сторінки називають контентом.
Веб-сторінки можуть бути статичними та інтерактивними.
Статичні веб-сторінки створюються за допомогою мови розмітки HTML. Створення нових статичних сторінок або редагування наявних автор виконує на комп’ютері в середовищі HTML-редактора, а потім завантажує на веб-сайт.
Інтерактивна веб-сторінка надає можливість користувачеві вводити деякі дані, а потім забезпечує, відповідно до введених даних, їхнє опрацювання на сервері.
Сайти, що містять інтерактивні веб-сторінки, називають динамічними.

Сторінка розділу веб-сайта – це статична веб-сторінка, зміст якої користувач лише переглядає й не виконує ніяких додаткових дій.
3. Переглянути відео за посиланням :
 https://www.youtube.com/watch?v=vfmcUxAWSS0
4. Письмово в зошитах дати відповідь на наступні питання: 
  1.    Які типи веб-сторінок  Ви знаєте?
  2.    Що спільного та які відмінності  ці сторінки  мають?

Виконане домашнє завдання чекаю на Вайбер або електронну адресу.

Немає коментарів:

Дописати коментар