понеділок, 23 грудня 2013 р.

Дружина юних пожежних попереджає !









Як запобігти пожежі при влаштуванні новорічної ялинки?
Встановлення новорічної ялинки пов*язано з необхідністю суворого дотримування правил пожежної безпеки. І це, звичайно, зрозуміло. Найменша необережність, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні електрогірлянди або застосування джерел відкритого вогню (свічок), розпалювання бенгальських вогнів у приміщеннях, де встановлена ялинка, можуть призвести до пожежі. До цього слід додати, що ялинки часто прикрашають легкозаймистими іграшками, зробленими з пінопласту та паперу, вати, а це дуже ускладнює пожежонебезпечну ситуацію.
Слід пам*ятати, що під час організації та проведення новорічних заходів забороняється  використовувати джерела відкритого  вогню.  Треба ретельно закріплювати ялинку на стійкій основі. Щоб не було її перекидання. Якщо в приміщенні немає електричного освітлення або воно тимчасово вимкнене, святкування слід проводити тільки протягом світлового дня.
Забороняється встановлювати ялинку в проходах, біля виходів, на шляхах евакуації людей на випадок пожежі.
Щоб уникнути пожежі, забороняється прикрашати ялинку целулоїдними іграшками, а також марлею і ватою, не просоченими вогнезахисною сумішшю, застосовувати для ілюмінації ялинки свічки, одягати дітей у костюми з легкозаймистих матеріалів (вата , папір, марля і т.д)
Сподіваюсь , що виконання цих нескладних порад дозволить уникнути пожежі і зробити новорічне свято веселим і радісним.

Немає коментарів:

Дописати коментар