пʼятниця, 21 лютого 2014 р.

Розвиток творчої активності учнів на уроках природознавства



Розвиток творчих можливостей у кожного школяра потребує від учителя застосовування на уроці творчих завдань, що складають систему, яка дасть можливість урізноманітнити творчу діяльність учнів і забезпечи­ти перехід від репродуктивних, формально-логічних дій до творчих.
Кожен учитель повинен пам'ятати, що творчі зав­дання забезпечують швидке набуття знань та вмінь, закріплення й застосування їх на практиці. А це озна­чає, що для розвитку творчих можливостей велике значення мають пізнавальні процеси: пам'ять, увага, уява, фантазія. Саме ці якості — основа для розвитку продуктивного мислення і творчих здібностей.
На сьогоднішній день вивчення природознавства у школі  не обмежується формування у дітей уявлень про природу та її компоненти. Зміст цього предмета складає система взаємопов’язаних понять, засвоєння учнями кожного з яких потребує спеціальної методичної підготовки вчителя. Уроки природознавства покликані виховувати у школярів повагу до праці,  формувати в них певні трудові вміння і навички. Особлива увага приділяється вихованню в учнів відповідальності за збереження навколишнього середовища як важливого фактора існування людини.






Немає коментарів:

Дописати коментар