неділя, 2 грудня 2012 р.

1 - грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом


ВІЛ  - це скорочена назва вірусу імунодефіциту людини.  Імунна система організму захищає нас від інфекцій і запобігає розвиткові деяких типів  злоякісних хвороб. ВІЛ повільно й незворотно знищує імунну систему організму. 

Багато людей навіть не знає, що вони ВІЛ - інфіковані, оскільки симптоми з'являються іноді через 10 років після зараження.  Зараження ВІЛ неможливо розпізнати на підставі зовнішнього вигляду людини. Лише аналіз крові може виявити, чи ВІЛ - інфікована людина, чи ні. 

Сьогодні ВІЛ інфекція повністю не виліковується, ліки які б знищували ВІЛ в організмі людини досі не найденно. Проте, вже нині є такі ліки, які запобігають зараженню дитини у лоні матері, полегшують перебіг ВІЛ- інфекції та запобігають розвиткові СНІДу. 

Пам'ятайте,  що зараження вірусом імунодефіциту людини можна уникнути. Щоб убезпечити себе і свою родину від зараження, кожній людині, перш за все, потрібно достовірні знання про ВІЛ - інфекцію і СНІД.

ВІЛ поширюється від людини до людини через такі біологічні рідини організму, як кров, сперма, виділення жіночих статевих органів і грудне молоко. ВІЛ широко використовується при ризикованій поведінці людини ( неконтрольоване статеве життя, наркоманія).

ВІЛ не передається: через рукостискання, обійми, споживання їжі, при навчанні або іграх, через повітря, укуси комах або тварин, плавання у басейні.

Підозрілі симптоми, які можуть вказувати на потребу аналізу крові на ВІЛ - це постійна гарячка, частий пронос, недостатнє збільшення або втрата ваги тіла, хронічне збільшення лімфатичних вузлів, білі плями на оральній слизовій оболонці і рецидивні або незвичайні інфекції.

ВІЛ - інфекція становить велику небезпеку для людей і суспільства.

Пам'ятайте, що Ви можете запобігти зараженню ВІЛ - інфекцією! Уникнення ризикованої поведінки є найліпшим способом зберегти своє  здоров'я і  життя !

Немає коментарів:

Дописати коментар