середа, 24 жовтня 2012 р.

Обережно газ !


Обережно газ !
В нашій школі проходив місячник (01.10.2012 – 31.10.2012) «Обережно газ!».  Всі класні керівники  нашої школи провели зі своїми учнями бесіди, лекторії,  дискусії на цю тематику. Чому ж  було обрану цю тему, запитаєте ви.  А тому що, в нашій країні широко використовується газ , як паливо. Майже в кожній квартирі встановлені газові плити, водонагрівачі або котли. Газом користується більше ніж 80 % нашого населення, в тому числі і школярі. Щоб газ приносив лише радість, кожен член родини, починаючи з дитини повинен знати і суворо виконувати вимоги правил безпеки користування газом.
Природний газ добувають з надр нашої планети та транспортують споживачам за допомогою трубопроводу.  Природний газ приблизно в два рази легший за повітря і під час утечі з приладів та газопроводу підіймається в гору, та накопичується в верхніх зонах приміщення.
Природний газ не має кольору та запаху. Тому, для придання запаху  газу додають добавки, в результаті чого і зявляється запах гнилої капусти.  В приміщенні , в якому працюють газові прилади, повинен бути постійний приток повітря.  При невиконані цієї умови газ повністю не згорає і утворює чадний газ (СО) , який і призводить до отруєння. Під час втечі та накопичення газу в приміщенні може статися вибух або навіть  пожежа.
Якщо ви почули запах газу в своєму будинку негайно:
-          -повідомте про це дорослих;
-         -перекрийте  крани  перед газовими приборами;
-         -відчиніть вікна та двері, створивши протяг для вентиляції приміщення;
-        - не допускайте в приміщенні відкритого полумя, не вмикайте електричні прилади;
-        - повідомте про утечу газу в аварійно – диспетчерську службу газового господарства за телефоном «104» і вийдіть з приміщення.
Будемо сподіватися, що людина, яка знає ці прості правила зможе зберегти власне життя та добробут своєї родини.  





Немає коментарів:

Дописати коментар